Vi jobber med å oppgradere UT.no! Ta gjerne en titt på betaversjonen på ny.ut.no. Du finner helt sikkert masse feil og mangler, men vi setter uansett stor pris på tilbakemeldinger.

Hoemsbu 

Type:
Selvbetjent
Overnatting:
31 senge­plasser
Område:
Sesong:
30 moh. i Nesset i Møre og Romsdal
Lat/Long: 62°33'54"N, 8°8'39"E

Trivelige Hoemsbu ligger ved Eikesdalsvatnet (22 moh.). Fjellene rundt Eikesdalsvatnet strekker seg til 1800 moh og oppover i Eikesdalen bak hytta finner du Nord-Europas største hasselnøttskog. Sammen med et fiskerikt vann og et tun som er ypperlig for ballspill har Hoemsbu alt en familie kan ønske seg av aktivitetsmuligheter. 

Det er merket sti over Hoemsskaret (1300 moh.) til Svartvassbu og Grøvdalen i Isfjorden. På den andre siden av vannet, fra Vike er det merket sti til Reinsvassbu. Det er ingen vintermerkede ruter fra hytta på grunn av generelt stor skredfare om vinteren.

Båttransport
Man er avhengig av båt for å komme seg fra Vike til Hoemsbu. Avtale om båtskyss er anbefalt å gjøre senest dagen før ankomst, ta kontakt med Arne Vike, telefon 71234515, eller Knut Arne Vike, telefon 71234570/mobil 91862933.

Utstyr og fasiliteter
Hytta har 28 senger + 3 i anneks/hytte (kan benyttes til hunderom) og er fullt utstyrt med kokemuligheter, kjøkkenutstyr, sengeklær, tepper/ dyner (lakenpose/sovepose må medbringes). Utedo i fjøset. Innlagt kaldvann i hovedhuset. Tørrvarelager i kjelleren. I hovedetasjen er det stue, spiserom, kjøkken, vaskerom og ett soverom. I 2. etasje er det mange soverom (køyesenger), mulighet for madrasser i kjelleren. Totalt 15 madrasser.

Hytta er ikke låst i sesongen.

Leie utenom sesong
I perioden mai frem til sesongstart i juli er det mulig å leie Hoemsbu. I perioden 1.juli og frem til 1.oktober er Hoemsbu åpen som selvbetjent hytte uten nøkkel. Hytta vinterstenges 1. oktober.

Kontakt Molde og Romsdals Turistforening pr e-post: mrt@dnt.no for leie utenom sesong. Mer info om vilkår og priser finner du her.

Tur- og aktivitetsmuligheter ved hytta
Hytta har robåt for den som vil fiske eller ta seg en rotur langs vannet. Husk fiskekort for fisking i Eikesdalsvatnet. Kjøpes hos Arne Vike, Meringdal Camping eller Jostein Øverås.

I den frodige skogen ovenfor hytta kan en plukke hasselnøtter, sopp og bær av forskjellig slag. Hassel ga bøndene i Eikesdalen en god attåtnæring tidligere, ved produksjon av tønnebånd og salg av nøtter. Eikesdalen har Nord-Europas største sammenhengende hasselskog.

Hoemsbu ligger på en flate like ovenfor vannet. Det er kortklipt plen ved siden av hytta som egner seg til ballspill, badminton og andre uteaktiviteter. Ikke langt fra hytta er det store steinblokker som egner ser til klatring og rappellering. Langs selve vatnet er det stier i kulturlandskapet og i utmarka. 

Det er sti til Hoemsetra ca 1 km sør for Hoemsbu. Her bodde det en familie fast til veien langs Eikesdalsvannet ble tatt i bruk i 1990. I dag er det sommerboplass pluss noen private hytter her. Turkomiteen i Molde og Romsdal Turistforening arrrangerer årlig Olsokhelg på Hoem med tur til Gjuratinden (1712 moh.). 

Dersom en ønsker større utfordringer kan en gå tur opp Hoemsdalen til Hoemskardet (1300 moh.) med fantastisk utsikt over Eikesdalsvatnet og de omliggende områdene.

Tilrettelegging for skoleklasser
Hytta har bøker, spill, bestemmelsesduk til artsbestemmelse og robåt. Siden det er kort vei til hytta er det mulig å ta med seg utstyr, ped. materiale som skolen selv disponerer og litteratur. Dette er i Bjørnstjerne Bjørnsons rike og freden i området innbyr til lesing.

Reserverte datoer og større grupper 2019

3.-5. mai
16.-19. mai
24.-26. mai
6.-7. juni
8.-9. juni
14.-16. juni
21.-23. juni
26.-30. juni

Fasiliteter
 • 12V
 • Båt
 • Peis
 • Telefon
 • Teltplass
 • Utleie
 • Vann
 • Vedovn
 • Skolehytte
 • Sykkel
 • Sommerbil
 • Båttransport
 • Bade
 • Fiske
 • Barnevennlig
 • Turpost
Tilrettelagt for
 • Barnevogn
 • Skoleklasser
 • Hund
Annonse

Annonse
Turforslag i nærheten
Henter turer...
Hytter i nærheten
Henter hytter...

Værvarsel og solkurve

blog comments powered by Disqus

Google Translate Disclaimer

Vis på norsk

UT.no offers translation provided by Google Translate, to support site visitors around the world who would like to know more about our offering and services.

Google Translate is a free, automated service that use technology and data to provide translations for informational purposes only. Translations through this service is not officially approved by our organization. UT.no cannot claim responsibility for content in any other language but Norwegian, and cannot guarantee accuracy or reliability of the translation provided.

Any individual or party that choose to use Google Translate or similar tools for translation of UT.no content, do so at their own risk. UT.no is not responsible for any damages or issues that may occur due to translated content, that is not officially approved by the organization.